Gökçeada'nın ilk organik şarap üreticisi
Nusretbey şarapları kuzey yarım küredeki üzüm yetişen alanın tam olarak santral çizgisinde bulunan ve Gökçeada’nın 300 m yükseğindeki eğimli arazilerde yetişen üzümlerden, Graviti sistemle üretimi yapılmaktadır.
2000 yılında ilk bağımızı kurduk. ilk olarak Cabernet Sauvignon, Merlot ve Şiraz üzümleri ile başlandı. Gökçeada (imroz) çeşidi olarak şaraplık Kalabaki ile devam edildi. Pinot Noir kırmızı gibi şaraplık üzümle birlikte Chardonnay ve Narince gibi beyaz şaraplık üzüm dikimi yapıldı. Gaziantep yöresine ait Antep Karası şaraplık üzüm dikimi yapıldı. Elazığ ve Malatya yöresine ait Öküz Gözü, Malatya Siyahı ve 40 çeşit sofralık üzümle birlikte yaklaşık olarak 70 bin (omca) asma dikimi gerçekleşti.
Omcalarımızın yaşları aşağı yukarı 17 yıl ile 1 yıl arasıdadır. Türkiyede ilk organik bağcılığı biz başlattık. Omcalarımız (asmalarımız) 7 yaşına girdiğinde Türkiyede ilk organik şarabı ürettik.
Doğa ve Doğal Yaşama Katkılarımız
Doğa tarihi ile ilgili bilgi, belge ve araştırmalar merkezdeki, müzemizde teşhir edilmektedir. Gökçeada’mızın doğal yaşamı, ormanları, başta flamingolar olmak üzere diğer kuşlar ve bitki örtüsünün araştırılmasının yanı sıra endemik bitkiler ile ilgili çalışmalar da sürdürülmektedir.
ADADAKİ ORGANİK BAL ÜRETİMİMİZ
ÜRÜNLERİMİZ
ORGANİK ŞARAP ( ADA ÜRETİMİ )
ORGANİK ZEYTİNYAĞI (ADA ÜRETİM)
ORGANİK ADA BALI
Arıların Gökçeada’nın doğal bitkisi olan kekik polenlerini toplayarak yapmış oldukları organik kekik balı güzel bir aromaya sahiptir. Karaciğer, miğde, boğaz ile ilgili hastalıklara şifa verir.
ORGANİK ADA BADEMİ
ORGANİK ADA KEKİĞİ
ORGANİK LAVANTA YAĞI
ÜRÜNLERİMİZ
- ŞARAP
- ZEYTİNYAĞI
- BAL
- BADEM
- KEKİK
- LAVANTA
- MÜZE
- MÜZE CAFE
- ORGANİK ÜRÜN SATIŞ STANDI
- OTOPARK İMKANI
Ada’nın doğasına uyum sağlamayı seviyoruz…
NUSRETBEY ŞARAPLARI
Gökçeada / ÇANAKKALE
Yetkili : Binal Webb